Ford Focus en Volvo XC40 verdienen 5 sterren

ford-focus-euroncap

Ook in de zomer ligt het veiligheidsgevoel hoog, bij EuroNCAP. Vandaag maakt het resultaten bekend van twee nieuwe wagens.

Een laat eindejaarsrapport is er voor de Ford Focus en de Volvo XC40. Een algemeen totaal is er niet meer, behalve die vijf sterren die tegenwoordig bijna iedereen haalt. Wel interessant is het om naar de verschillende deelrubrieken te gaan kijken.

Daarin krijgt de Focus 87 procent als het om veiligheid van kinderen in de auto gaat. Voor de volwassene inzittenden is dat 85 procent. Voetgangersveiligheid blijft bij ongeveer elk getest model achteraan hangen, met voor de Focus 72 procent. Voor de aanwezigheid van veiligheidssystemen op deze Focus Trend krijgt Ford 75 procent.

Volvo staat gekend om haar veiligheidsimago. Minder dan vijf sterren zou dus een probleem geweest zijn voor de XC40. Met een score van 97 procent voor volwassene inzittenden bevestigt de auto dat imago. Kinderveiligheid binnenin haalt 87 procent, voetgangersveiligheid 71 procent. Voor de veiligheidssystemen haalt Volvo 76 procent.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws