Dit kost de Mercedes-AMG GT met vier deuren: 154.880 euro

mercedes-amg-gt-4door-coupe-2018_17

Het merk met de ster heeft een prijs geplakt op het tweede volbloed AMG-model in de stallen. Die GT 4-Door komt initieel enkel met V8 en kost je minimaal 154.880 euro. Stevig geld voor een vermomde CLS. Of zijn we wat streng?

In een poging om de line-up nog wat ingewikkelder te maken dan 'ie al is, hebben ze bij Mercedes besloten geen top-AMG-variant meer aan te bieden van de nieuwe generatie CLS. In plaats komt deze Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé, een - laat ons eerlijk zijn - CLS met AMG GT-lijnen en de fundamenten van de E-Klasse. Je zou het vroeger zelf voor de mop in de beeldbewerkingssoftware verzinnen, tegenwoordig is het bittere realiteit.

Mercedes heeft alvast een Belgische prijs geplakt op haar nieuw paradepaardje. Met minimaal 154.880 euro moet je over de boeg komen. Serieus wat geld, want de opstap van een CLS 53+ (met 435 pk sterke V6) naar deze GT 4-Door komt daardoor op zo'n 60.000 euro te liggen. Meer nog, de technisch identieke E 63 S+ (met 612 pk trouwens) kost je "maar" 128.502 euro. Waardoor deze GT 4-Door vooral een prestigekwestie is. Of AMG's ooit met dat idee in het achterhoofd ontstonden, dat is een geheel andere discussie...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Carlos 15:28
afbeelding van Carlos

Mmmm dan toch liever een E63 S (station wel :p).

Wim 16:39
afbeelding van Wim

ik denk dat je dan ook snel aan de 154k gaat zitten, zal een beetje van de basisopties afhangen wat de beste koop gaat zijn :) Ik vind de "gewone" CLS eigenlijk nog wel mooier.

Carlos 19:42
afbeelding van Carlos

Het is moeilijk te zeggen hoe ver deze GT al aangekleed is. Als je niet veel meer vinkjes kan aanduiden zal het niet veel schelen met een E-klasse.
Doch is de CLS in mijn ogen ook mooier!

Techno Patat 14:27
afbeelding van Techno Patat

Precies. Dat kan goed mee tellen! Kameraad van me had prijs laten maken voor een gle350d coupé naar z’n zin en voor een gle43 AMG en de AMG was ‘maar’ 5k opleggen doordat bijna alles dat hij wou er al standaard opzit en omdat ze vrij grote kortingen geven op AMG’s momenteel :)! Ze willen de AMG’s echt volledig gelanceerd krijgen en dat lukt vooral door er veel in het straatbeeld te krijgen...

Wim 10:26
afbeelding van Wim

voila, naar de dealer gaan en de berekening maken is de boodschap :)

andre123 06:53
afbeelding van andre123

degoutante bedragen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws