Koppelproblemen: Ford roept auto's terug

ford-c-max-2011

Mogelijke problemen met de koppeling brengen Ford ertoe zowat 540.000 wagens terug te roepen naar de dealer. In België gaat het om 12.284 wagens. Eerder riep het merk in Amerika al 550.000 wagens terug.

Voor een keer gaat het om onderdelen die niet speficiek aan een model zijn. Zo moet Ford wagens van het model Focus, C-Max, Kuga, Mondeo, S-Max én Tourneo Connect terugroepen. Het gaat dan om exemplaren die gebouwd werden tussen 2009 en 2016 en die uitgerust werden met de EcoBoost-versies van de 1.0, de 1.5 en 1.6 en gekoppeld werden aan een handgeschakelde versnellingsbak.

onder de motorkap

De koppeling zou een slipprobleem vertonen, dat beïnvloedt de prestaties en de snelheid van de wagens. In extreme gevallen zouden onderdelen van de koppeling los kunnen komen en onder de motorkap terecht kunnen komen.

De terugroepactie is gratis, elke betrokken eigenaar krijgt een brief of wordt gebeld door de dealer.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Theo Huizing 19:04
afbeelding van Theo Huizing

Wij hebben dit probleem als eerder ondervonden op 29 april 2018, onze C-Max kwam plotseling tot stilstand op de snelweg. De auto werd afgevoerd door de ANWB en we werden een rekening gepresenteerd van 1050 EURO door onze lokale Ford garage. Door Ford Nederland kregen we een coulance van 60% van de rekening. Wat schetst onze verbazing dat nu deze recall naar voren komt over wellicht het zelfde probleem ! Toen wij dit bij Ford Nederland naar voren brachten werden we afgeserveerd met het verhaal dat onze auto niet uit de Saarlouis fabriek komt en dat we NIET (!?) in aanmerking komen voor deze actie, terwijl wellicht het probleem hetzelfde is. Dit kunnen wij zeker niet aantonen maar Ford Nederland ook niet. Wat rest is een schade van 440 euro terwijl andere auto's met hetzelfde probleem volledig vergoed worden omdat ze in Saarlouis vandaan komen. FORD NEDERLAND BEDANKT !!!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws