Designgoeroe Dambrosio mag Mitsubishi's gaan tekenen

dambrosio-mitsubishi-2018

De naam Alessandro Dambrosio zal je niet meteen veel zeggen maar de man achter onder andere de Alfa 159, Audi A5 en de Lamborghini Egoista verkast naar Mitsubishi om daar te toekomstige modellen vorm te gaan geven.

Veel nieuws van Mitsubishi bereikt onze redactie niet maar over dit nieuwtje waren ze blijkbaar zeer fier. Wat juist? De komst van Alessandro Dambrosio in het designteam van het Japanse merk. Die zal teams gaan leiden in Tokyo, Okazaki en Frankfurt en mag zich mee buigen over het toekomstige design voor het merk. Na het eerdere nieuws dat Mitsubishi voortaan onder de paraplu ziet van Renault Nissan is dit nog maar eens een bevestiging dat het merk naar een revival werkt.

159 en zo

Dambrosio? Eigenlijk al een oude rot in het vak. In 2002 begon de man nog bij Lancia, om dan zowat heel de Fiat-groep af te gaan (van Alfa tot Maserati) om dan bij Volkswagen te belanden en daar te werken aan gerief van Audi, Lamborghini, Bentley, en Volkswagen zelf. Zijn belangrijkste werken (in samenwerking met andere designers) zijn de Alfa Romeo 159, de Maserati Grancabrio, Bentley Bentayga, Audi A5 (en A4) en de Lamborghini Egoista.

dambrosio-mitsubishi-2018

Benieuwd wat zijn Europese invloeden gaan doen met het Mitsubishi van de toekomst.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 10:23
afbeelding van Wim

Goed nieuws voor Mitsubishi

4g63 00:11
afbeelding van 4g63

Een mitsu fan heeft niet echt een probleem met de getekende koetsen eigenlijk, men ontwikkeld motorisch zoals de grote kudde ontwikkeld, men zet een (ver)nieuw(de) blok bijv geen 500d km meer aan het werk en dan begint men te verfijnen. Hun 1.6 alu blokken zijn ontwikkeld voor 250d km, wat een verschil met 25j geleden; gaan een snee rallycross doen, dan is bekijken wat we kunnen verbeteren voor de klant zodat klant een nog duurzamere aandrijving krijgt.
Terug naar jullie roots, en een uitgebreide modellen lijn niet enkel in het oosten of N Amerika, dan zie k het merk terugkeren naar wat ze ooit geweest zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws