Fiat Punto (eindelijk) uit productie

fiat-punto

De nul sterren dat 'ie vorig jaar nog wist te halen op de Euro NCAP waren eigenlijk al een indicator dat het dringend tijd was om de hoogbejaarde Punto naar zijn laatste rustplaats te brengen. Toch duurde het nog tot deze maand voor de productie van de huidige versie tot een halt kwam, na 13 jaar dienst uit te maken van het gamma.

Sinds 1994 in productie en 24 jaar later nog maar drie generaties ver, dat is het verhaal van de Fiat Punto. Zo kregen we nog in 1999 nog een tweede generatie en in 2005 een derde maar die laatste moest het door omstandigheden (lees: FCA had belangrijkere visjes te bakken) dertien jaar lang onveranderd uitzingen. Niet helemaal correct, want in 2009 kreeg de Punto nog een facelift voor de kiezen. Hoe dan ook, het is officieel over en uit voor Punto. Waardoor de fabriek, die de Punto nog in elkaar vees, zich volop kan gaan concentreren op de Jeep Renegade en Fiat 500X.

Opvolging? Daar blijft het stil rond. Al liet de ondertussen overleden Sergio Marchionne eerder al uitschijnen dat Fiat op termijn een kleinere rol moet gaan spelen binnen de FCA-familie. Binnenkort enkel nog 500 wat de klok slaat? Gezien het blijvende verkoopsucces zou het niet eens zo onlogisch zijn.

Tijdstip: 17:07
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Sander Vranckx 05:17
afbeelding van Sander  Vranckx

Blijft jammer. Fiat verdient zeker een plaats naast de Polo's, Clio's of Fiesta's. Fiat was daar altijd sterk en winstgevend. Zeer raar

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws