Terugroepactie van BMW vanwege brandgevaar

bmw-520d

27 motorbranden in Zuid-Korea tijdens de afgelopen weken is voldoende voor BMW om 324.000 wagens terug te roepen naar hun Europese-dealers.

Er worden de BMW 520d enorm windeieren voorgelegd in Zuid-Korea nadat er verschillende exemplaren aan spontane zelfontbranding hebben deelgenomen. Nu schrijft de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung dat BMW in Europa ook 324.000 wagens terug naar de dealer roept. De terugroepactie zou een reparatie inhouden om de brand te voorkomen. Naast de 106.000 voertuigen die ze in Zuid-Korea hebben teruggeroepen, heeft BMW ook excuses aangeboden.

diesels

Het gaat niet alleen over de 5 Reeks. Alle viercilinder dieselmodellen voor de BMW 3 Reeks, 4 Reeks, 5 Reeks, 6 Reeks, 7 Reeks, X3, X4, X5 en X6 geproduceerd tussen april 2015 en september 2016 zijn betrokken partij, maar ook de zescilinder diesels geproduceerd tussen juli 2012 en juni 2015.

Over hoeveel BMW's dit gaat in België weten we nog niet, ze kwamen echter wel met deze uitleg:

Wat gaan we juist doen?
BMW Group heeft daarom besloten een technische campagne uit te voeren om de EGR modules te controleren en defecte componenten te vervangen op alle modellen die mogelijk betrokken zijn. In sommige gevallen kunnen kleine hoeveelheden koelvloeistof glycol ontsnappen en zich ophopen in de EGR module. Wanneer deze afzetting samengaat met koolstof- en oliesedimenten, kan het worden omgezet in brandstof. Door de hoge temperaturen van de uitlaatgassen die door deze unit gaan, kan deze afzetting ontbranden. In zeer zeldzame gevallen kan dit brand veroorzaken.

Er werd beslist tot deze technische campagne over te gaan volgens de door de Europese Unie goedgekeurde procedures. We zijn de acties reeds aan het voorbereiden. De betrokken klanten zullen via hun concessiehouder opgeroepen worden in functie van de beschikbaarheid van de vervangstukken. In tussentijd mogen de klanten met hun wagen blijven rijden.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wimdc 11:06
afbeelding van Wimdc

Deze week in Deinze nog één spontaan beginnen branden:
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180810_03657377?utm_medium=article&ut...

jan van den biggelaar 11:44
afbeelding van jan van den biggelaar

5 Okt j.l is mijn BMW 418D ook totaal afgebrand , auto komt uit de beruchte periode,

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws