Shell zet haar schouders onder waterstof

shell-waterstof

Nederlandse gas- en oliemaatschappij Shell gaat de komende jaren een netwerk van waterstofstations uitbouwen. In totaal gaat het over 234 stations voor Nederland en Duitsland. Waardoor het kip-en-eiprobleem weer wat opgelost wordt.

Niemand koopt een waterstofauto omdat je er niet mee kan tanken en energiemaatschappijen investeren niet in waterstofstations omdat er amper waterstofauto's zijn. Een lekker kip-en-eiverhaal. Al komt er stilaan echter verandering in, want ook Shell heeft haar schouders onder het project van H2Benelux gestoken. Waardoor we ons de komende jaren aan een serieuze uitrol van waterstofstations mogen verwachten. Al moet je dat wel met een druppeltje water nemen.

Shell spreekt namelijk over maar liefst 234 stations die de komende vijf jaar neergepoot zullen worden. Geen enkele daarvan zal neerstrijken in België en amper vier gaan naar Nederland (Den Haag, Pesse en 2x Amsterdam). De overige 230 stuks zullen in Duitsland uit de grond springen. Een aanzienlijk getal, zonder twijfel, al mag je niet vergeten dat Duitsland momenteel zo'n 14.000 tankstations voor fossiele brandstoffen (benzine/ diesel) heeft. Toch nog een serieus verschil.

Hoe dan ook, waterstof wordt weer een stukje bereikbaarder, in bepaalde gebieden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws