Suzuki meest winstgevend automerk ter wereld

suzuki-moneys

Uit cijfers van dienstverlenend bedrijf EY die het Duitse Handelsblatt en Manager Magazin konden inkijken blijkt dat Suzuki het meest winstgevende autobedrijf ter wereld is. Waardoor het BMW voorbij steekt.

Het Japanse merk mag dan wel een strijd voeren in de marge in ons land, op wereldschaal is Suzuki geen te onderschatten speler. Meer nog, sinds het tweede kwartaal van 2018 mag het bedrijf zichzelf kronen als meest winstgevende constructeur ter wereld. Specifiek komt het er op neer dat het merk een winstmarge van 11,8 procent voor kan leggen. Of in mensentaal: Op elke 100 euro die het merk binnen kreeg, was 11,80 euro pure winst.

Daarmee steken de Japanners trouwens BMW voorbij, die een winstmarge voor weten te leggen van 11,4 procent. Desalniettemin toch nog even in perspectief brengen; Suzuki wist het tweede kwartaal van 2018 een omzet van 7,59 miljard euro te noteren, BMW kon 25 miljard op de bank parkeren. Suzuki bewijst evenwel dat je geen dure auto's hoeft te verkopen om gezond voor de dag te komen.

Tijdstip: 10:25
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
JRE 11:29
afbeelding van JRE

//EDIT: Klopt als een bus uiteraard. ;-)

Verder klopt de conclusie uiteraard. Niet enkel dure wagens maken brengt geld op. Dacia heeft deftige marges, Bentley verliest op elke auto.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws