Nieuwe Jeep Cherokee verkrijgbaar in 3 motorsmaken

2018_jeep_cherokee

Er blijft nog steeds keuze uit 2 diesel- en 1 benzinemotor, maar toch gaat het aanbod een serieuze opkuis krijgen.

Moest je momenteel gaan zien naar een Jeep Cherokee -je weet wel: die ene met die rare smoel- dan kan je er een 3.2-liter V6 benzinedrinker laten inleggen, 272 paarden en 315 Nm is ter beschikking. Aan de andere kant is er ook keuze uit een 2.0 CRD-diesel met 140 pk en een 185 pk sterke 2.2-liter.

Met de borstel erdoor

Na de opruiming en opkuis van zijn uiterlijk blijft er niet al te veel over, bij ons dan toch. De V6-benzine blijft beschikbaar in Rusland, Afrika en het Midden-Oosten al zullen wij het moeten stellen met een turbo geblazen viercilinder die 270 pk en 400 Nm weet te produceren. Steeds gekoppeld aan een negentrapsautomaat en vierwielaandrijving.

Als dieselslurper zal de Cherokee enkel te verkrijgen zijn met een 2.2 MultiJet die 150 of 195 pk zal produceren met respectievelijk 350 en 450 Nm koppel. De instapper geeft je keus tussen een handgeschakelde en automatische versnellingsbak met twee- of vierwielaandrijving, terwijl de 195 pk-versie standaard vast zit aan de negentrapsautomaat. Hierbij blijft het ook nog steeds mogelijk om te kiezen tussen voor- of vierwielaandrijving. De nieuwe Jeep Cherokee wordt dit najaar bij ons verwacht.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws