Mitsubishi klaar met update voor L200

mitsubishi l200 teaser 2018

Het werkpaard van Mitsubishi, de L200, krijgt net zoals de Outlander PHEV dit jaar een stevige opfriskuur. Een duister plaatje moet pick-uprijders alvast warm maken voor de Japanner.

Aan pick-ups geen gebrek de laatste tijd. Ongeveer elk automerk heeft er tegenwoordig eentje (zelfs Mercedes!) en Ford brengt een Raptor-versie uit van haar Ranger. Eén van de originele pick-ups in autoland is echter de L200 van Mitsubishi. Een model dat al sinds 1978 voor het eerst de modder in mocht. Ondertussen zitten we al aan de vijfde generatie van die L200 en binnenkort krijgen we een update voorgeschoteld.

mitsubishi l200 teaser 2018

Die update heeft zonder twijfel iets te maken met het in voegen te treden van de WLTP-testprocedure in Europa. Momenteel prijkt er een 2.4-liter turbodiesel met 154 pk of 181 pk onder de kap van het werkbeest. Dat blok zal hoogstwaarschijnlijk een update krijgen om in Europa niet met een scheve blik te worden bekeken. Daarnaast maakt Mitsubishi van de gelegenheid gebruik om het uiterlijk op te frissen. De huidige L200 doet het nog zonder Mitsu's uitgesproken familiegezicht, op de plaagplaat zien we dat de nieuwe zich wel aan het zogenaamde "Dynamic Shield" waagt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws