Designbaas Pierre Leclercq van Kia naar Citroën

pierre-leclercq-citroen_0

Goed een jaar geleden waren we allemaal blij dat Kia er een Belg bij had aan het hoofd van de designafdeling. Vandaag maakt die de overstap naar Citroën.

Met de komst van Pierre Leclercq heeft Citroën een designer in huis die thuis is in de wereld van de Aziatische klanten, een belangrijke markt voor Citroën en DS.

Van origine is Pierre Leclercq Belgisch, maar de man is een echte globetrotter. De 46-jarige Leclercq studeerde namelijk in 1998 af aan de Art Center of Design in California en begon nadien zijn tekencarrière bij de designstudio's van Ghia en Ford in Italië. Nadien verruilt hij Ford voor BMW waar hij aan diverse projecten van de groep werkt, onder andere ook voor Rolls Royce en Mini.

stoelendans

In 2011 verschijnt de naam Leclercq aan het hoofd van de designafdeling van BMW M maar in 2013 vertrekt de man al naar het lucratieve Great Wall Motors in China. Dat verhaal eindigt in 2017, waarna hij de designafdeling van Kia in Zuid-Korea gaat leiden. Donckerwolcke, Biermann en Schreyer zien de Belg nu vertrekken naar Citroën, waar hij Alexandre Malval opvolgt. Die Fransman was sinds 2012 de leidinggevende op Citroëns designafdeling. Eerder deze maand trok de 48-jarige Alexandre Malval al van Citroën naar Mercedes.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws