Suzuki bekent gesjoemel met uitstoot

suzuki uitstoot sjoemel

Sjoemelen met uitstootcijfers, het blijft een hot topic binnen de autosector. Wat ooit aan het rollen ging Duitsland krijgt steeds meer internationale proporties. Zo ook Suzuki, die zelf onregelmatigheden hebben gevonden. Voor de tweede keer al trouwens.

Japanse merken werden door de overheid aangespoord om eens stevig door de bedrijfsdocumenten te bladeren om schande voor het land te voorkomen. Iets dat Japanners natuurlijk naar eer en geweten doen. Zo kwam na een intern onderzoek bij Suzuki eerder al naar boven dat het merk verbruikscijfers had "vervalst", nu zouden er ook onregelmatigheden gevonden zijn op vlak van uitstoot. Over welke modellen het gaat en in welke jaren er juist een loopje werd genomen met de realiteit is op het moment van schrijven nog onduidelijk.

Idem voor de omvang van het schandaal en hoeveel personen er bij betrokken zijn binnen het bedrijf. Al kan je er prat op gaan dat Japanners geen steen onaangeroerd laten in de zoektocht naar de rotte appels. Met dit nieuws voegt Suzuki zich bij merken zoals Volkswagen en Mitsubishi die openlijk toegeven dat er de laatste decennia vals gespeeld is met cijfers van auto's.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws