Officieel: Mercedes S 560 e is bazenplugger (2018)

mercedes s560e plug-in

Ook de heerser van een kleine multinational moet aan de stekker kunnen als hij dat wil. Daarom lanceert Mercedes volgend jaar de 560 e van haar opgefriste S-Klasse. Een bijna 500 pk sterke plug-inhybride met een verbruik van amper 2,5 l/100 km.

Niet enkel de C-Klasse en de E-Klasse krijgen een nieuwe generatie hybridetechnologie onder de kap, ook koning S-Klasse doet mee. En hierna... zullen er heus nog een rits volgen. Tot dan eerste even terug naar die S-Klasse. Bestel je volgend jaar de luxelimousine met een stekker, dan zal je het hebben over de S 560 e.

Niet fiscaal geoptimaliseerd

Die leent de 122 pk sterke elektromotor vanuit de C en E maar koppelt die niet aan een viercilinder, wel aan een V6 turbobenzine van 367 pk. Het systeemvermogen komt daardoor op 476 pk en 700 Nm te liggen. Een systeem waarmee je de S-Klasse trouwens in amper 5 seconden naar de honderd doet snellen. Puur op elektriciteit moet je dankzij een batterij van 13,5 kWh zo'n 50 kilometer ver geraken.

Langs de eco-zijde haalt de S-Klasse plug-in uit met een normverbruik van 2,5 l/100 km en een CO2-uitstoot 57 g/km. Slimme rekenaars zullen al meteen doorhebben dat deze S 560 e daardoor niet fiscaal "geoptimaliseerd" is voor de regelgeving na 2020 in België. Anderzijds, hierdoor maak je natuurlijk eveneens een statement in plug-inland. En is dat niet net het doel van een S-Klasse? Een statement maken?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws