Peugeot plot elektrische sportwagenrange

Peugeot elektrisch

Jawel, dat las je goed. Peugeot heeft beslist dat als het tegen 2020 dan toch aan de elektrowagen moet, het meteen een reeks elektrische sportmodellen op de markt wil brengen. De Franse Leeuw heeft duidelijk zijn klauwen terug gevonden.

Op het autosalon van Parijs begin deze maand toonde Peugeot ons een rits aan plug-inhybrides. Die zullen binnen twee jaar gezelschap krijgen van een reeks elektrische sportwagens. Het Franse merk heeft besloten haar meest pientere elektro-ingenieurs en de rakkers van Peugeot Sport samen te zetten om de line-up te bekokstoven. Wat we juist kunnen verwachten? Koffiedik kijken. Al durven we geld inzetten op een elektrische 208 GTi (GTe?) en toonde het merk uiteraard niet toevallig de e-Legend op het autosalon van Parijs.

De keerzijde

Het addertje onder het gras? Peugeot laat in één adem weten zich ook terug te trekken uit het World Rallycross Championship (World RX). Logisch ook, want alle ingenieurs van Peugeot Sport zullen de komende maanden zitten sleutelen aan een rits elektrische modellen. Een elektrische reïncarnatie van de RCZ... dat zou nog eens iets zijn, Peugeot.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws