Lynk & Co gaat racen met 03, 500 pk straatversie volgt

lynk co 03 cyan racing concept 2018

Lynk & Co, het zusterbedrijfje van Volvo, heeft zonet het doek getrokken van de 03 Cyan Racing Concept. Die conceptuele sedan gebruikt het merk om aan te kondigen dat het deel zal nemen aan het steeds populairder wordende TCR kampioenschap in Europa. Op termijn volgt er ook een straat-afgeleide... met 500 pk.

Enkele maanden geleden toonde Lynk & Co ons nog haar derde productiemodel de - jawel - 03, nu schudden ze er al een raceversie van uit de mouw. Die 03 Cyan Racing Concept maakt duidelijk dat het Chinese merk volgend jaar zal deelnemen aan het TCR-kampioenschap met de 03. Een kampioenschap waar ook Audi, Seat, Volkswagen, Honda, Huyndai, Peugeot en Alfa Romeo present tekenen. Lynk & Co heeft er dus alle belang bij om knappe prestaties neer te zetten. Om zo de Europese koper attent te maken op het merk.

lynk co 03 cyan racing concept 2018

Daarvoor slaat het merk de handen in elkaar met Cyan Racing, een Zweeds raceteam dat al sinds de jaren 90 actief het circuit op gaat met Volvo's. Lynk & Co is een zusterbedrijf van Volvo onder de vleugels van Geely, waardoor de samenwerking heus niet vergezocht is. Op termijn wil Lynk & Co zelfs een 500 pk sterke versie van de 03 uitbrengen voor de openbare weg. Een "03 RS" zeg maar. Hoogstwaarschijnlijk met elektro-hulp, want tot nog toe gebruikt het merk de 1.5-liter driecilinder vanuit de Volvo XC40 voor haar eigen producten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

acce-2019

Recente reacties

acce-2019

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws