Oeps: Dit is McLaren Speedtail die je pas vanavond mag zien

mclaren speedtail leaked

Je zou het op zo'n druilerige oktoberdag niet denken maar vandaag zal McLaren daadwerkelijk de spirituele opvolger van de F1 - en bij uitbreiding: P1 - wereldkundig maken. Die Speedtail is een meesterwerk van techniek en vorm. Getuige de bizarre lijnen, centrale opstelling van de chauffeur en de van de pot gerukte bediening in het interieur.

Geen info, enkel plaatjes van de Speedtail lekten al het internet op. Al heb je in dit geval al een serieuze kluif aan die afbeeldingen alleen, want McLaren houdt woord; de Speedtail is een buitenaardse verschijning. Het merk dat amper een half jaar geleden de Senna uitbracht met extreem drukke lijnen, spoilers en splitters schuift nu de Speedtail naar voor, een creatie die zo klaar is om richting mars te vliegen. Als een lange uitgerekte druppel water. Een Volkswagen XL1 op steroïden zou je kunnen zeggen. Al doet dat deze Speedtail misschien wat oneer aan.

mclaren speedtail leaked

Al die designkeuzes hebben uiteraard met de aerodynamica te maken van deze supercar. Idem voor de unieke set-up van de velgen. Achteraan zien we klassieke exemplaren, vooraan zijn toegewerkt. Voor een betere luchtstroom, zonder twijfel. Al is het maar de vraag hoe ze de remmen gekoeld gaan krijgen. Iets zegt ons dat we daar vanavond zeker antwoord op gaan krijgen.

Captain chair

Binnenin zet het ruimteschipgevoel zich verder. Want als kapitein van deze raket zit je - jawel - centraal. Je co-piloten mogen links en rechts achter je gaan zitten. Een knipoog naar de originele F1 die volgens velen kan gezien worden als de eerste hypercar. Als chauffeur beschik je over drie joekels van schermen pal voor je neus. Al zeggen we dan niet de gehele waarheid, want de zijspiegels zijn vervangen door digitale exemplaren en die krijgen ook schermpjes in het interieur. Al kwijlen wij vooral op de manier hoe je deze Speedtail moet starten; pal boven je hoofd.

mclaren speedtail leaked

Dat alleen al geeft deze auto het gevoel buitenaards te zijn. Nu is het nog wachten op de officiële informatie met specificaties. Blaas ons straks van onze sokken, McLaren...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws