Porsche 911 "Project Gold" vangt 2,7 miljoen euro

porsche project gold 993 Price

Dat 911's tegenwoordig voor exuberante bedragen van eigenaar wisselen is nog maar eens onderstreept door deze 911 Restomod van Porsche zelf. Want tijdens een veiling ging deze one-off "Project Gold" onder de hamer voor dik 2,7 miljoen euro. Bugatti Chiron-gelden... voor een 911.

Het gebeurt niet vaak dat Porsche haar tanden zet in een klassieke 911 maar doen ze het, dan brengt het meteen fikse bedragen op. Dat is het voorbije weekend gebleken tijdens een exclusieve veiling van RM Sotheby' om 70 jaar Porsche te vieren.

Voor het goede doel

De Duitse sportwagenfabrikant deed er haar "Project Gold" van de hand, een 911 (993) Restomod waarvan de opbrengst naar de Ferry Porsche Foundation, een organisatie die zich inzet voor kansarm onderwijs, moest gaan. En opbrengst, die is er...

porsche project gold 993 Price

Zo stond de auto nog geen tien minuten in de spotlight of de hamer ging al neer voor een totaalbedrag van 2.743.500 euro. Na aftrek van kosten houdt Porsche daarvan ruwweg 2,6 miljoen euro over. Centen waarmee je een organisatie wel eens een duwtje in de rug kan geven.

porsche project gold 993 Price

De nieuwe eigenaar - anoniem - had voor dat geld een garage vol supercars kunnen zetten. Mét plaats voor pakweg een Chiron en een McLaren 720S. Je moet dus al gek van Porsche zijn om zo veel geld neer te leggen voor een 911. Nu goed, alles voor het goede doel, niet?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws