Ford schaaft 18 kilogram van GT met Carbon Series

ford gt carbon series 2018

Alsof het oppompen van de productie met 350 stuks nog niet sneu genoeg is voor de eerste eigenaars van een GT heeft Ford nu ook besloten dat nieuwe eigenaars over een speciale Carbon Series kunnen beschikken, een uitvoering met meer visuele koolstofvezel maar ook 18 kilogram minder aan gewicht. Daar gaat je investering. Net zoals Ford wil, trouwens.

Eigenlijk kunnen we niet boos zijn op Ford, want vanaf het begin maakte de Blauwe Ovaal duidelijk dat het geen nieuwe generatie GT op de wereld wil loslaten voor verzamelaars die op een investering azen. Nee, eigenaars moesten aan Ford beloven dat ze daadwerkelijk gingen rijden met de auto om op die manier als een soort van brand-ambassador te dienen. Of het toevallig is dat zoveel Youtube-sterren eentje hebben? Dat denken we niet. Geen showcar dus, wel een roadcar.

Op klantenvraag

De laatste weken lijkt het er op dat Ford die denkpiste nog wat verder zet. Zo besloot het enerzijds om nog eens 350 stuks bij te bouwen, anderzijds lanceert het nu de Carbon Series, een speciale uitvoering van de GT die er deels komt op klantenvraag. Klanten vonden namelijk dat er een optie ontbrak om de GT uit te rusten met meer zichtbare koolstofvezel. En zodoende besloot Ford te leveren.

ford gt carbon series 2018

Specifiek zal het pakket bestaan uit koolstofvezel velgen (!), een rits naakte koolstofvezel (zoals twee strepen op de carrosserie), titanium uitlaatlijn, titanium wielbouten (geen mop) en een lichtere motorkap achteraan met extra koeling. In totaal schaaft Ford nog eens 18 kilogram van het geheel waardoor de GT net boven de 1.5 ton blijft prijken. Ford zegt 1 Carbon Series per week te kunnen bouwen. Wachttijden voor een GT lopen (als je de laatste van de selectie bent) op tot 2022 trouwens.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws