Dodge Hellephant is "crate engine" met 1.000 pk(!)

dodge hellephant engine 2018

Voor Amerikaanse automerken is het perfect normaal dat ze hun meest performante motoren in een doos opsturen naar klanten die er om vragen. Crate Engines noemen we dit, motoren die je dan in eender welke machine kan dumpen. Dodge, die hebben er nu eentje die af-fabriek 1.000 pk neerzet. Lange leve Amerika!

Dat ze in Amerika eens smakelijk lachen met onze jaarlijkse autokeuring, want Amerikanen mogen hun auto's verregaand modificeren zonder al te veel consequenties. Daarom ook dat je van Amerikaanse automerken motoren in een doos kan kopen die je dan in je half verroeste Mustang van 40 jaar oud kan steken. Ook Dodge is niet vies van zo'n Crate Engine en overklast nu al de rivalen met de Hellephant, een crate engine met 1.000 pk en net geen 1.300 Nm koppel.

Daarvoor hebben ze hun gekende V8 (vanuit de Hellcat en co) tot het uiterste gedreven. Of in liters: 7-liter. Mopar, de onderdelenafdeling van Dodge en moedergroep FCA, is er trouwens fier op dat dit blok pure plug-en-play is. Heb je dus een Dodge Challenger thuis, dan kan je het blok zo neerploffen in de motorbaai.

dodge hellephant engine 2018

Ach troost je, in Europa zullen hoogstwaarschijnlijk de driecilinders terug verdwijnen, dat is toch ook heugelijk nieuws?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws