Aston Martin DBS 59 is detailfestijn (2018)

aston martin dbs 59 2018

Aston Martin heeft besloten haar personalisatie-afdeling Q los te laten op de meest performante rakker van het gamma. Het resultaat is een tot 24 stuks gelimiteerde DBS Superleggera die door het leven mag gaan als DBS 59, boordevol details zit en een hommage brengt aan de DBR1 racewagen uit de jaren 50. En o ja; wat een lekkere kleurstelling!

Met 725 pk uit zijn 5.2-liter grote V12 is de DBS Superleggera momenteel het alfamannetje in de Aston-stal. Om gefortuneerde klanten helemaal over de streep te trekken presenteert het Britse bedrijf nu de DBS 59, een door personalisatie-afdeling Q onder handen genomen DBS Superleggera. De opdracht voor Q? Een hommage brengen aan de DBR1 die in de jaren 50 de etmaalrace van Le Mans won.

Goldfinger

Daardoor krijgt deze DBS 59 alvast een groene kleurstelling (AM Racing Green) en gouden details. Geen understatement, de term "detail", want deze DBS 59 stroomt er van over. Kijk maar naar het gouden logo op de kofferklep en het nummertje dat verstopt zit onder de spoiler. Daar stoppen de spoiler-details niet want ook bovenop de spoiler is er plaats voor een gouden embleempje (een silhouet van de racewagen).

aston martin dbs 59 2018

De Aston Martin-badge vooraan, die krijgt dan weer de Britse vlag over zich. Ook nog aanwezig: gouden details op de velgen, straffer remwerk daarachter en dan dat heerlijk wit pijltje op de band. Ja, we kunnen deze DBS 59 smaken. Onze portefeuille dan weer net iets minder. Al gaan we er prat op dat de 24 exemplaren snel de deur uit zullen zijn. De lekkerste Aston Martin van het moment?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws