PSA start autodelen in de VS

psa-free2move

PSA - het moederbedrijf van Peugeot, Citroën, Opel en DS - is neergestreken in de Verenigde Staten en is in Washington een autodeelservice gestart. Alleen gebruikt het daarvoor geen auto uit haar eigen gamma, wel een SUV van Chevrolet. Franse humor?

Het lijkt er wel op dat PSA een tweede adem heeft gevonden. Want het bedrijf dat enkele jaren geleden enkel Peugeot en Citroën in handen had en met een serieus geldtekort kampte heeft anno 2018 ook nog DS en Opel in de portefeuille én heeft plannen om de Amerikaanse markt te veroveren.

Die verovering zal maar liefst tien jaar in beslag nemen en initieel bestaan uit kleine stapjes. De eerste stap aan wal? Free2Move, een autodeelservice die deze zomer van start is gegaan in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Maar liefst 600 auto's zet PSA daarvoor in. Auto's die je via een app op de smartphone kan reserveren. Of het dan gaat over 600 Citroëns C4 Cactus of Peugeots 3008? Niet meteen, want de dienst gebruikt de Chevrolet Equinox. Best grappig, als je weet dat Chevrolet en Opel tot enkele maanden geleden broeders van elkaar waren onder de GM-vlag.

Bedoeling van deze service is PSA de markt beter te laten leren kennen en zo de perfect strategie uit te kunnen doktoren om eigen producten aan de man te brengen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws