Haasje-over: Porsche terug de snelste op de ring, speelt wel wat vals

porsche 911 gt2 rs ms 2018

Het vriendschappelijk robbertje vechten tussen Lamborghini en Porsche kent - tijdelijk - een nieuwe winnaar. Want Porsche heeft terug de titel van snelste straatlegale wagen op de Nürburgring in handen. Al riep het daarbij wel de hulp in van Manthey Racing. Jawel, de tuners worden ingeschakeld om het verder uit te vechten.

ze zaten bij Porsche aan de limiet met hun 911 GT2 RS. Een pijlsnelle limiet, want met een tijd van 6 minuten en 47 seconden over de Nürburgring hoef je je nergens voor te schamen. Toch kon Lamborghini nog een snellere tijd neerzetten met een productiewagen, want de Aventador Superveloce Jota heeft amper 6 minuten en 44 seconden nodig. Duitsers zijn echter slechte verliezers waardoor Porsche meteen op zoek ging naar een manier om hun tijd te verbeteren.

"Straatlegaal"

Eén probleem echter, want de 911 GT2 RS is al het snelste gerief dat ze in de stal hebben staan op straatlegaal vlak. Waardoor het Duitse merk deed waar alle bedrijven goed in zijn: de kleine lettertjes lezen. Het record staat of valt namelijk met het feit dat de wagen straatlegaal is en gekocht kan worden. Nu wil het toeval dat Porsche aandeelhouder is van Manthey Racing, een racestal die nauw samenwerkt met Porsche om trackdaywagens te bouwen voor de meest gefortuneerde klanten.

porsche 911 gt2 rs ms 2018

Eén van die trackdaycars is de 911 GT2 RS 'MR', een GT2 RS met aangepaste aerodynamica die specifiek afgesteld is voor de Nürburgring maar toch straatlegaal is. Het is dan ook geen verrassing dat deze 'straatlegale' trackdaycar het record van Lambo aan flarden rijdt. Of in nummertjes; 6:40,3 minuten. Benieuwd wanneer Lamborghini met de Urus Mansory op de proppen komt met 3.400 pk...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws