Volkswagen presenteert Tarok Concept pick-up

volkswagen-tarok-concept-saopaolo-2018_1

Volkswagen heeft in Sao Paolo het doek gehaald van haar Tarok Concept. Dat is de voorbode voor een pick-up op de Zuid-Amerikaanse markt.

Volkswagen maakt er alvast geen geheim van dat ze niet blij zijn met de Fiat Toro. Een pick-up die het in de Zuid-Amerikaanse landen goed doet en over vijf zitplaatsen beschikt. Daarom is het geen verrassing dat ook het grote VW met een soortgelijke pick-up op de proppen komt, al gaat het hier nog om een concept car.

mqb-flex

De Tarok staat alvast op hetzelfde platform als intussen zowat het hele VW-gamma, de MQB. Opvallend is de variabele opbouw van het interieur, waarbij je kan kiezen tussen vijf zetels en laadruimte, of die laadruimte kan laten doorlopen tot achter de voorzetels. Daarvoor kan de achterkant van de cabine neergeklapt worden, zodat extra ruimte ontstaat. Hoef je geen bagagedrager voor je surfboard meer.

Het interieur oogt ook fluks, met een gekleurde "Crossbar" die zich over het hele dashboard uitstrekt. Volkswagens Digital Cockpit wordt ook geïntegreerd, verder herken je de elementen uit andere modellen.

Onder de kap van deze vijfzitspickup is er een 1.4 TSI met 150 pk te vinden. Voor Brazilië komt die er als TotalFlex Fuel, waarmee hij op benzine of benzine-ethanol kan rijden. De overbrenging gebeurt met een automatische zesversnellingsbak en 4Motion vierwielaandrijving. Verder zou er op het productiemodel ook een 2.0 TDI met 150 pk gemonteerd kunnen worden.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws