Opvolger Morgan Aero 8 wordt voorzien op elektrificatie

2018_next_morgan

Doordat BMW niet langer atmosferische V8's bouwt heeft Morgan noodgedwongen afscheid moeten nemen van zijn vlaggenschip Aero 8. Gelukkig is het intussen al aan een opvolger bezig die wordt voorbereid op elektrificatie.

Steve Morris, managing director bij Morgan, wil het nieuw model geen opvolger noemen. Daarvoor zijn de verschillen volgens hem te groot. Nochtans wordt de basis van het nieuw model, dat nog geen officiële naam heeft, opnieuw uit aluminium gebouwd. De basis voor de nieuwe coupé en roadster wordt twee keer zo stijf en ook een stuk breder met vooral meer ruimte voor de inzittenden. Wie zich ooit al eens in een Aero 8- of een gerelateerd model heeft proberen wurmen zal die extra ruimte ten zeerste kunnen appreciëren. Ondanks de toegenomen afmetingen zou het gewicht wel min of meer gelijk blijven.

Onder de kap zou dan weer een geblazen zes-in-lijn liggen die op termijn zou worden aangevuld met een hybride en zelfs een puur elektrisch variant. Voorlopig heeft Morgan echter nog geen potten kunnen breken op het vlak van elektrificatie. Zo moest het eerder dit jaar nog toegeven dat het de elektrische versie van de 3-Wheeler op de lange baan heeft moeten schuiven.

Jonathan Wells & Tom Brainwood

Traditionalisten, en dat zijn Morgan-rijders uiteindelijk toch, hoeven zich gelukkig geen zorgen te maken. Het design van de neofiet wordt opnieuw op en top Morgan met ronde koplampen, afgeronde grille, elegante vleugels, een lange snuit en een korte voorste- en een lange achterste overhang, aldus Morgan designdirecteur Jon Wells.

De lancering voor het nieuw model is voorzien voor volgend jaar en valt niet toevallig samen met Morgan's 110e verjaardag.

Tijdstip: 15:04
Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

acce-2019

Recente reacties

acce-2019

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws