Robyn Denholm wordt nieuwe voorzitter bij Tesla

tesla_nieuwe_voorzitter

Tesla's zoektocht naar een nieuwe voorzitter is over. De 55-jarige Robyn Denholm volgt Musk de komende drie jaar op en moet Tesla in zachter vaarwater brengen.

Het is nog maar de vraag of dat zal lukken met de Twittergrage Musk op de achtergrond. Maar met de aanstelling van Denholm geeft Tesla alvast een krachtig signaal. Denholm is momenteel financieel directeur bij de Australische telecomgroep Telstra, maar zal zich na haar opzegperiode van zes maanden volledig kunnen focussen op haar nieuwe rol bij Tesla. Voorheen was ze al aan de slag bij wereldspelers zoals Toyota, Sun Microsystems en Juniper Networks. Sinds 2014 zat ze ook als één van twee vrouwen in de raad van bestuur bij Tesla.

Eerder dit jaar moest Musk het voorzitterschap van zijn bedrijf voor minstens drie jaar opgeven na een conflict met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Deze kwam er na een tweet waarin Musk liet verstaan Tesla van de beurs te halen. Een dreigement dat uiteindelijk niet zou doorgaan maar voor Musk wel verstrekkende gevolgen had. Zo werd hij ook gedwongen tot het betalen van een boete van maar liefst 20 miljoen dollar.

Tijdstip: 17:46
Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

acce-2019

Recente reacties

acce-2019

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws