Volkswagen Virtus GTS: Polo GTI-light met koffer (2018)

vw virtus gts concept 2018

Volkswagen heeft in Brazilië het doek gehaald van de Virtus GTS Concept, een sedan-afgeleide van de bij ons gekende Polo GTI die het met een andere motor onder de kap doet.

Een Polo met koffer voor de Zuid-Amerikaanse markt? Die heet sinds een jaartje Virtus. Het Duitse merk presenteert er nu een hetere versie van en die Virtus GTS krijgt de designtrekken van de bij ons gekende Polo GTI over. Kijk maar naar de snuit die identiek over wordt genomen.

hotsedan of GTI-light

Achteraan zal je echter snel bemerken dat deze GTS iets ontbreekt dat wel zichtbaar stoeft op de Polo GTI: twee uitlaatpijpen. Het heeft er misschien mee te maken dat deze GTS eerder een GTI-light is dan een volbloed hotsedan. De snelste Virtus mag namelijk geen beroep doen op de 2-liter turbobenzine met 200 pk van de Polo GTI. Brazilianen zullen zich tevreden moeten stellen met de 1.5 turbobenzine met 150 pk van de VW-stal. Veel show en een nog wel aanvaardbare go dus, deze Virtus GTS.

vw virtus gts concept 2018

Momenteel nog een concept, binnenkort beschikbaar in Zuid-Amerika.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 14:20
afbeelding van Wim

nog wel knap bakske

Jelledr 08:14
afbeelding van Jelledr

Afgegaan op deze twee beelden, ziet dit er eigenlijk heel goed uit.
Jammer dat Europa hatchback minded is. Zou hier ook niet misstaan. Ik dacht dat VW de Vento ook nog verkocht, ‘k geloof in India als ik mij niet vergis.
Liever dat dan allemaal dat onnozel ‘T-gedoe’. De T van: Te klein! Alleen de Tiguan en Touareg kunnen mij bekoren. De T-roc is niet in verhouding. De T-cross is knap maar lijkt te lang in de droogkast gezeten hebben.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws