Mercedes GLC F-CELL is eerste waterstof PHEV... maar je kan 'm niet kopen

mercedes glc f-cell 2018

Mercedes is gestart met de uitrol van haar GLC F-Cell vloot. Auto's die rijden op waterstof én op elektriciteit uit een batterij, waardoor dit een Fuel CELL PHEV is. Uniek in de wereld. Op meerdere vlakken trouwens, want je zal de auto enkel kunnen huren als bedrijf in Duitsland. Waardoor die bedrijven voor een deel mee proefkonijn spelen.

De plug-in 2.0, zo kan je de deze GLC F-Cell noemen, want hij koppelt het beste van de plug-inhybride aan het beste van de waterstofauto. Of anders gezegd; is de batterij van deze F-Cell leeg, dan spreekt hij de waterstoftank aan. Waardoor ongeacht de aandrijfmodus (waterstof of energie van de batterij) de GLC F-Cell geen vleugje CO2 uitstoot.

mercedes glc f-cell 2018

Onder de carrosserie van deze GLC zitten dan ook twee waterstoftanks die samen 4,4 kilogram waterstof kunnen herbergen. Met een verbruik van 1 kg/100 km (NEDC) moet deze F-Cell 430 kilometer ver geraken. Daarnaast is er een accupakket aanwezig waarmee deze GLC nog eens 51 kilometer ver moet geraken (NEDC). Het pientere aan de set-up is natuurlijk dat deze plug-inhybride altijd geruisloos en CO2-neutraal door het verkeer zal zoeven.

Te leen

Technologie die in de toekomst wel eens de norm kan worden (als we de believers moeten geloven). Alleen kampt de wereld met een gebrek aan waterstofstations, waardoor Mercedes initieel een proefproject op poten heeft gezet. Zo zullen verschillende bedrijven - en zelfs overheidsdiensten - in Duitsland er eentje huren van Mercedes. Op die manier kan er ruchtbaarheid worden gegeven aan de techniek en kan Mercedes natuurlijk het gedrag van de auto monitoren in de reële wereld.

mercedes glc f-cell 2018

Vanaf de zomer van 2019 kunnen ook particulieren aan de de GLC F-Cell gaan. Al blijft dat via het huurpakket van Mercedes en enkel in Duitsland.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
andre123 08:29
afbeelding van andre123

fuelcell waterstoftanks batterijpakket (welliswaar kleiner) electromotor......
klinkt allemaal veelbelovend,maar vooral ingewikkeld en duur.
ik zie het dus nog niet de norm worden wegens voor veel klanten onbetaalbaar.

eentseen 16:58
afbeelding van eentseen

Ja de eerste CD spelers waren ook niet te betalen.
Fuel CELL PHEV een mooie oplossing

this 10:39
afbeelding van this

Ik hoop dat het nooit de norm wordt, maar ik vrees een beetje voor te sterke lobby's die de politiekers kunnen overtuigen om toch in te zetten op waterstof voor personenwagens.
Vrachtwagens zie ik eventueel nog op waterstof rijden, maar voor personenwagens denk ik niet dat het ooit een betere keuze zal zijn dan batterijen.

andre123 08:30
afbeelding van andre123

fuelcell waterstoftanks batterijpakket (welliswaar kleiner) electromotor......
klinkt allemaal veelbelovend,maar vooral ingewikkeld en duur.
ik zie het dus nog niet de norm worden wegens voor veel klanten onbetaalbaar.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws