Pitpoint mag laadpalen voor Brussels Gewest installeren

shutterstock_470224358

Vanaf 2019 zal de installatie en exploitatie van laadpalen voor elektrische voertuigen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gebeuren door Pitpoint. Dat bedrijf is gespecialiseerd in schone brandstoffen, en dat zien ze niet alleen elektrisch.

Pitpoint heeft namelijk ook een netwerk aan CNG-stations en houdt zich ook bezig met LNG, CNG, biomethaan en waterstof. Kwestie van niet op één paard te gokken. Voor de laadpalen werd een concessie van 10 jaar toegekend door het Brusselse Ministerie van Mobiliteit en het Ministerie van Leefmilieu.

Het uitreiken van de concessie past in een plan van het Brussels Hoofdstedelijk gewest om een alternatief te bieden voor het huidige vervuilende wagenpark en daarmee de luchtkwaliteit te verbeteren. Behalve de installatie van laadpalen voerde het Hoofdstedelijk Gewest ook al een Lage Emissiezone in en elektrificeerden ze de Villo!-deelfietsen.

aantal te bepalen

Op dit moment is nog niet bekend hoeveel laadpalen er in de komende tien jaar zullen komen, een ruwe schatting gaat van 100 tot 300 stuks. Het uiteindelijke aantal zal afhangen van de vraag van de bewoners en de aanbestedende overheid. Die bewoners kunnen hun interesse al doorgeven via een aparte website. De eerste laadpalen komen er in de loop van 2019 en kunnen twee voertuigen tegelijkertijd opladen, met een vermogen van 11 kW.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 08:36
afbeelding van andre123

groot nieuws,over 10 jaar staan er zoveel palen in brussel ,als nu in amsterdam.
sic

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws