O-oh: Japan heeft net Carlos Ghosn, topman van Renault, Nissan & Mitsubishi, gearresteerd

carlos ghosn arrest

Een donkere wolk trekt vandaag over de Renault-Nissan-Mitsubishi-alliantie. Want spilfiguur van de groep, Carlos Ghosn is zojuist gearresteerd in Japan op verdenking van fraude. Nissan breekt alvast meteen alle banden met haar bestuurslid en tevens CEO van Renault.

De automobielsector staat onder een serieus vergrootglas, dat mag bij deze duidelijk zijn. Carlos Ghosn werd vandaag opgepakt in Tokio door de Japanse autoriteiten omdat hij verdacht wordt te hebben gesjoemeld met zijn financiële vergoedingen. Nee, het gaat hier dus niet over gesjoemel met de producten van de alliantie, wel over zijn eigen onkostennota's. Denk tankbonnetjes en een middaghapje in een brasserie... maar dan van een serieus grotere orde.

Ghosn zou mogelijks jaren te lage bedragen hebben gemeld voor zijn vergoedingen, wat in strijd is met de beurswetgeving in Japan. Ghosn, een 64-jarige Libanees met Braziliaanse roots, gaf zich vrijwillig aan bij het parket in Tokio. De man die met zijn vinger in de pap roert bij zowel Renault, Nissan als Mitsubishi zorgt hierdoor alvast voor een zware deuk op de beurzen voor de automerken. Nissan liet alvast weten dat de man moet afstappen als voorzitter van het merk.

Wat de impact hiervan gaat zijn op de verdere samenwerking tussen de Japanse en het Frans merk zal afhangen van hoe Renault omgaat met deze ontwikkeling.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 13:35
afbeelding van andre123

Wie zen gat verbrandt moet op de blaren zitten.
wanneer een werknemer het binnen zijn job te bont maakt volgt onslag,
wel die grote bonzen kunnen ze niet streng genoeg aanpakken,ZONDER RIJKELIJKE ONTSLAGVERGOEDINGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws