Na Nissan breekt ook Mitsubishi banden met Carlos Ghosn

ghosn-mitsu

Het Japanse Mitsubishi heeft te kennen gegeven per direct bestuurslid Carlos Ghosn van de raad te halen van het merk. Ghosn, de topman van de Renault-Nissan-Mitsubishi-alliantie, wordt er van beschuldigd jarenlang te hebben gefraudeerd met bedrijfsgeld om zichzelf te verrijken.

Hij was jarenlang de oppergod binnen één van 's werelds meest succesvolle allianties. Maar de god lijkt wat ongelukkig van zijn sokkel te zijn gevallen, want het Japanse gerecht vorderde deze maand een arrest uit voor Carlos Ghosn, de topman van Renault, Nissan en Mitsubishi, op verdenking van fraude. Nissan reageerde snel en besloot alle banden door te knippen, ook Mitsubishi volgt nu en zet Ghosn als voorzitter van de raad van bestuur af.

Een zware keuze voor Mitsubishi, want het was net Ghosn die twee jaar geleden de hand uitreikte naar Mitsubishi om het merk van de ondergang te redden. Sindsdien legde de topman al zijn focus op Mitsubishi om het merk terug uit het slop te krijgen. Het is dan ook de vraag hoe de alliantie tussen Renault, Nissan en Mitsubishi er uit zal zien eenmaal de rook wat gaat liggen. Want zoals de kaarten nu liggen willen twee van de drie niets meer te maken hebben met Ghosn, die nog steeds CEO van Renault is.

Het arrest

Nog even ter opfrissing; Carlos Ghosn wordt er van verdacht jarenlang té lage inkomens aan te hebben gegeven en misbruik te hebben gemaakt van onkostennota's binnen de drie bedrijven. Met ruwweg 15 miljoen euro per jaar is Carlos Ghosn één van de best betaalde hoge piefen in de automobielsector. Tenslotte ontkent Ghosn alle aanklachten ten stelligste.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
andre123 17:21
afbeelding van andre123

nu renault nog,en we zijn weer van een graaier verlost.

Nidas Leo 13:33
afbeelding van Nidas Leo

Ik begrijp die sukkelaar volkomen.
Als een mens moet toekomen met een préke van € 15.000.000 per jaar, dan moet ge wel wat foefelen met onkostennota's e.d. om rond te komen!
Wat echter niets afdoet aan zijn verdiensten voor de alliantie, dat moeten we wel erkennen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws