Genesis G90 facelift wil shockeren (2018)

genesis g90 facelift 2018

Na een korte acte de présence in ons land is Genesis, het luxemerk van Huyndai, opvallend afwezig in West-Europa. De rest van de wereld krijgt vandaag de opgefriste versie van de G90 voorgeschoteld. Waarmee de topsedan van het merk meteen één van de meest excentrieke limousines van autoland wordt.

Zie de G90 van Genesis als het Zuid-Koreaans alternatief voor de Mercedes S-Klasse en co. Een luxueuze limousine voor staatshoofden of bedrijfsleiders. De huidige generatie is alweer sinds 2015 op de markt waardoor het tijd was voor een opgefriste versie. En hoewel op dezelfde fundamenten is het design dag en nacht verschil. Of de G90 er beter van wordt? Dat laten we in het midden.

Den driehoek

Worden Hyundai en Genesis er al wel eens van beticht een Audi-grille voorop te monteren, dan willen ze daar bij Genesis nu compleet komaf van maken. Want de grille vooraan krijgt voortaan de vorm van een diamant, al spreken wij liever van 'den driehoek'. Alsof dat nog niet excentriek genoeg was voor de façade besloot Genesis ook nog eens de led-dagrijverlichting als een uitgeveegde streep door de koplampen te trekken.

genesis g90 facelift 2018

Of we daar kunnen stoppen? Hoegenaamd niet. Kijk eens naar die klassieke velgen en de achterlichtenpartij. Toegegeven; we kunnen voortaan niet meer zeggen dat deze G90 een kopie is van de Mercedes S-Klasse.

Met V8

Hoe impressionant de wijzigingen aan het exterieur mogen zijn, binnenin blijft het herkenbaar G90. In hoeverre je dat interieur zou kennen natuurlijk. Ietwat klassiek gestileerd en achteraan een oase van rust.

genesis g90 facelift 2018

Om die rust over de baan te krijgen legt Genesis 3 motoren voorin deze G90 (nee, niet allemaal tegelijkertijd). Zo is er een atmosferische 3.8-liter V6, een 3.3-liter V6 met twee turbo's en een 5-liter atmosferische V8. Allemaal op benzinekracht trouwens. Wanneer Genesis eindelijk in Europa zal landen? Er wordt hard aan gewerkt als we Hyundai en Gesesis moeten geloven.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws