Officieel: Honda Passport is alternatieve CR-V (2018)

honda passport 2018

In de verenigde staten heeft Honda na twee decennia absentie terug de "Passport"-naamgeving uit haar hoed getoverd. Die naam kleeft tegenwoordig op een ruime SUV voor huisvader met ruige aspiraties.

Kan je de huidige styling van Honda best extreem noemen, dan breekt deze Passport hard met zijn familie. Want de Passport is een praktisch gestileerde SUV zonder al te gekke franjes. De naam mag dan wel voor het laatst zijn gebruikt in de jaren 90, het design van deze nieuwe Passport lijkt ook wel wat uit die periode te komen. Al heeft dat vooral te maken met het feit dat Honda deze SUV, die net een tikkeltje groter is dan de CR-V, vooral ziet als een werkpaard.

honda passport 2018

Laat dus ook maar de voorwielaangedreven variant links liggen, Honda heeft een AWD-systeem dat tot 70 procent van de kracht naar de achterwielen kan sturen die ook nog eens over een sper beschikken. Met deze variant kan je ook meteen 2.2. ton trekken. Mede dankzij de 3.5-liter V6 benzine van 280 pk.

honda passport 2018

Dankzij de wat banale vormgeving beschikt deze Passport volgens Honda over extreem veel passagiersruimte. De koffer is daarbij ook riant te noemen terwijl we vooraan een snuifje modernisme zien dankzij het infotainmentsysteem van 8-duim en de nodige veiligheidsnufjes. Verwacht evenwel niet dat deze Passport zijn paspoort zal laten afstempelen in Europa.

honda passport 2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws