Officieel: Lincoln Aviator is Amerikaanse Q7 (2018)

lincoln aviator 2018

Amerikaans luxemerk Lincoln is klaar met haar Aviator. In de VS spreken ze over het kleine broertje van de Navigator maar met de dimensies van een Audi Q7 mag je in Europa gerust van een bakbeest op wielen spreken. Een sierlijk beest, dat dan weer wel.

Met drie zitrijen en een 405 pk sterke twin-turbo V6 is het wel duidelijk; deze Aviator is op de leest van de Amerikaanse markt geschoeid. Toch sijpelt er een stukje Europees denken door de aderen, want binnenkort verschijnt er een plug-inversie die dezelfde benzinemotor versterkt met elektrokracht. Goed voor 456 pk en 813 Nm. Een bakbeest met vort dus.

lincoln aviator 2018

Zeggen dat de Aviator een absolute schoonheid is kunnen we niet maar het luxemerk van Ford heeft toch haar uiterste best gedaan om een zo'n fijn gestileerde SUV op papier te zetten. Al moeten we niet onnozel doen, dit is even sierlijk als een BMW X7. Het voordeel is evenwel dat we de indruk krijgen dat deze Aviator binnenin eigenlijk niet al te hard moet onderdoen voor die Duitser. Want eerlijk is eerlijk, het ziet er aangenaam vertoeven uit in deze potige SUV. De zitbank helemaal achteraan, die zouden we toch nog links laten liggen.

lincoln aviator 2018

Verder is Lincoln blij dat dit haar eerste auto is die je compleet kan ver- en ontgrendelen met je smartphone. Je mobieltje kwijt? Dan gebruik je toch gewoon het numerieke toetsenbord op de deurstijl! Ja, hier sta je dan in Europa met je ouderwetse sleutel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws