Geen barst in samenwerking Renault, Nissan en Mitsubishi

renault mitsubishi Nissan alliantie

Met de arrestatie van Carlos Ghosn en diens belangen in automerken Renault, Nissan en Mitsubishi hing er een groot vraagteken rond de toekomstige samenwerkingen. De drie bedrijven laten in een officieel statement weten op termijn te zullen blijven samenwerken.

Hij was tot vorige week CEO van Renault en bestuurslid van Nissan én Mitsubishi. Maar na zijn arrestatie in Japan op verdenking van fraude is Carlos Ghosn wat van zijn sokkel gevallen. Mitsubishi en Nissan liet de topman alvast vallen, Renault verhult zich in stilzwijgen. Waardoor aandeelhouders natuurlijk wat nerveus werden. Want wat met de toekomst van de alliantie tussen de drie merken? Een alliantie die voor Renault en Nissan al dik twintig jaar bestaat.

Om investeerders te sussen laat het trio nu in een gezamenlijk communiqué weten dat ze in de toekomst zullen blijven samenwerken en investeren om gezien te kunnen worden als één van de grootste autobouwers ter wereld. Alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Volgens insiders moet dat verhaal toch iets genuanceerd worden. Zo zou Nissan gebruik willen maken van de ontwikkelingen om het belang in de groep op een gelijk niveau te krijgen als dat van Renault. Binnenkort dus de Nissan Renault Mitsubishi-alliantie?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws