Nissan neemt onderdelen R33 & R34 Skyline terug in productie

1999_skyline_gt_r_02

Wereldwijd stijgt de vraag naar in nieuwstaat verkerende R33 en R34 Skylines, Nissan speelt daar nu handig op in door ruwweg 160 onderdelen terug in productie te nemen van de mythische sportwagens. Dé Japanse collectorwagens de komende jaren? We denken het wel.

Als je dacht dat het voor Nissan allemaal begon met de GT-R in 2007, dan ben je goed mis. Godzilla heeft namelijk een bloedlijn die decennia terug in de tijd gaat. Met de meest beroemde voorvaders R32, R33 en R34 Skyline. Die eerste is tegenwoordig een oldtimer (en legaal te importeren in de VS) waardoor de prijzen er van de pan uit swingen. +20.000 euro voor eentje uit 1991? Geen uitzondering. Het bracht Nissan er al toe terug onderdelen van de R32 Skyline in productie te brengen via haar Nismo Heritage Parts-afdeling. Nu de aandacht voor de R33 Skyline en R34 Skyline wereldwijd aan het stijgen is, is het ook tijd om die rakkers te voorzien van nieuwe onderdelen.

In totaal heeft Nissan zo'n 160 onderdelen terug in productie genomen voor de drie iteraties. Het gaat dan niet enkel over bumpers maar ook over raamrubbers en bedieningspanelen voor de elektrische ruiten. Klein prul dat je vaak niet snel vindt zeg maar. Binnenkort terug de hoogdagen van The Fast & The Furious beleven? Als je diepe zakken hebt, want R34 Skyline GT-R's gaan in goede staat vlot voor +50.000 euro van de hand.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws