Hyundai heeft ook Chinese facelift voor Tucson klaar (2018)

hyundai tucson facelift china 2018

Dachten we de facelift van de Hyundai Tucson al achter de kiezen te hebben (RIJTEST), dan blijkt nu dat Hyundai voor China een andere facelift in de pijplijn had zitten. Die krijgt een stuk meer plamuurwerk aan zijn carrosserie waardoor hij een stuk hipper voor de dag komt.

Technologisch heeft Hyundai belangrijke stappen genomen met haar Tucson facelift maar visueel werden er geen ingrijpende veranderingen doorgevoerd. Toch niet voor de Europese markt, zo blijkt. Want Hyundai heeft in China een compleet andere faceliftversie van de Tucson voorgesteld. Een facelift die duidelijk wat meer centen mocht kosten.

hyundai tucson facelift china 2018

Zo gaat de gehele voorkant op de schop en komen we op de nieuwe Sante Fe geïnspireerde lijnen tegen. De Tucson oogt er alvast een stuk stouter door. Kwatongen spreken zelfs over designtrekjes van de Audi Q8 maar dat is misschien kwetsend voor de Koreaan. Ook achteraan is er trouwens een serieuze update. de lichten worden voortaan verbonden met een streep (designfoefje van het moment) en onderaan vallen twee einddempers te rapen.

Waarom 2x facelift

Maar waarom zijn er twee verschillende facelifts van hetzelfde model? Ha! Dank daar de Chinese markt maar voor. Hyundai verkoopt haar auto's namelijk in China via de joint-venture "Beijing-Hyundai", in realiteit dus een ander bedrijf dan Hyundai (Europe). De Chinese afdeling zal dus beslist hebben dat de investering voor de aanpassingen terug uit de verkoop kan gehaald worden, in Europa pakken ze het blijkbaar iets voorzichtiger aan.

hyundai tucson facelift china 2018

Heb jij liever deze "Chinese" Tucson in Europa?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws