Mazda doet een Fiat, presenteert MX-5 met koolstofvezel hardtop

mazda mx-5 carbon hardtop

We weten niet of de Japanners het expres doen maar elke poging die Fiat onderneemt om de 124 Spider boven de MX-5 te positioneren drukt Mazda meteen de kop in. Zo is de huidige 2-liter MX-5 potenter dan de Abarth 124 Spider én komen de Japanners nu ook met een koolstofvezel hardtop op de proppen. Iets dat tot nog toe uniek voor de Abarth 124 GT was.

Kijk, als er één ding is dat je uit de samenwerking tussen Mazda en Fiat kan halen bij de productie van de MX-5 en 124 Spider, dan is het wel dat Fiat de Japanners wat uit daagt. Met positieve gevolgen. Want de MX-5 is nog nooit zo potent voor de dag te komen. En dat heeft zonder twijfel te maken met het feit dat Fiat een Abarth-versie van de 124 Spider uit bracht die over bakken meer pk's beschikte dan de Japanse Roadster. Mazda's antwoord op de 170 pk sterke Abarth 124 Spider? Een 184 pk sterke MX-5.

mazda mx-5 carbon hardtop

Dan was er nog een doorn(tje) in het oog, want Fiat was maar al te fier dat het een koolstofvezel hardtop aanbood voor haar 124 Spider. Mazda, die hield de boot wat af, want het Japanse merk heeft natuurlijk ook de MX-5 RF in de cataloog staan met stalen klapdak. De boot is echter gearriveerd, want ook Mazda haalt nu een koolstofvezel hardtop voor haar roadster boven water. Ruwweg 16 kilogram zal dat toevoegen aan het gewicht van de Roadster. Mazda heeft het momenteel nog over een concept maar kom, ze maken daarmee enkel zichzelf iets wijs.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws