Volvo trekt vermogen van XC40 T3 op, voegt 8-trapsautomaat toe

Volvo XC40 T3 update

Net voor de jaarwissel rolt Volvo nog een update voor haar in Gent gebouwde XC40 uit. Daarbij ligt de focus vooral op de T3-driecilindermotor. Die schopt het voortaan tot 163 pk en mag nu ook beroep doen op de 8-trapsautomaat die we kennen vanuit de andere versies. Meer pk's en meer versnellingen maar ook een iets hogere prijs.

Volvo heeft haar 1.5-liter driecilinder turbobenzine (T3 in Volvo-jargon) door de WLTP-test gezwierd en heeft enkele aanpassingen moeten doen aan het blok om goed voor de dag te kunnen komen. Goed nieuws echter, want zoals ook bij andere automerken al bewezen doen driecilinders het in de nieuwe test beter met meer pk's in plaats van minder (iets met minder hard werken, weet je wel).

WLTP-kracht

Het resultaat is dat de XC40 T3 het vanaf nu met 163 pk mag doen in plaats van 156 pk. Een marginaal verschil misschien maar de CO2-uitstoot daalt erdoor naar 146 g/km. Terwijl de XC40 T3 het in de oude NEDC-test nog deed met 160 gram. En zoals je weet telt elk grammetje. Eveneens om CO2 te besparen geeft Volvo voortaan haar "instapmotor" de kans om zich aan een 8-trapsautomaat te leggen. Standaard roer je nog zelf in een zesbak.

De WLTP-ready X40 kent ook een heel klein minpuntje, want de instapprijs stijgt daardoor net geen duizend euro naar 31.300 euro. Volvo countert die meerprijs evenwel door de basisversie voortaan standaard uit te rusten met een elektronische klimaatcontrole, Connected Safety en Volvo's Call applicatie.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Patrick 20:19
afbeelding van Patrick

Prachtig en het verbruik ?
nu nog de hybride versie ervan !

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws