BMW M850i Night Sky is meteoroloog‘s natte droom

BMW M850i Night Sky

BMW neemt de nieuwe M850i onder handen om een “one-off” te produceren in het soort dat we er nog niet vaak hebben gezien. Bugatti kwam ooit met de Veyron L’Or Blanc op de proppen die deels bestond uit porselein, BMW doet het met gesteente uit een meteoriet.

Exclusiviteit ten top dezer dagen bij BMW Individual want ze komen aandraven met de M850i Night Sky. Als start wordt er gekozen voor de “al-niet-echt-normale” BMW M850i xDrive. Onder de motorkap krijgt de V8 geen krachtkuur. Nee, alle aandacht gaat richting het uiterlijk en innerlijk vertoon van deze gran tourismo.

De middenconsole is aangepakt en krijgt een afwerking in ruimtesteen. Verder kan je dit goedje ook terugvinden op de startknop en de draaiknop van het iDrive-systeem. Ook is er gekozen voor een instaplijst die is afgewerkt met stukjes meteoriet. Daar stopt de marketingstunt nog niet, van buitenaf herken je de Night Sky aan verschillende onderdelen die gedoopt zijn in het Widmanstättenstructuur-patroon. De structuur die een meteoriet heeft wanneer hij in 2 wordt gezaagd en daarna een behandeling krijgt. Welke stukken juist? Onder andere de zijspiegels, voorschermen, splitters en middentunnel.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws