Ford gaat met grove borstel door Europese afdeling

ford_wallpaper_generic

Het waait in de gangen bij Ford. Want na een herstructurering in de USA voeren ze nu ook eentje door in Europa. En daar moet vanalles voor buitengezet worden.

Ford zit al een aantal jaren in zwaar weer. De organisatie wil opnieuw in goede papieren komen maar met zulk een groot bedrijf doe je dat niet in één-twee-drie. Vandaag is Europa aan de beurt. Daar worden volgens persbureau Reuters "duizenden banen" bedreigd, al wil Ford dat nog niet bevestigen, laat staan dat ze het over een exact aantal hebben. Op dit moment heeft Ford 53.000 werknemers in dienst wereldwijd.

Ford wil wel efficiëntie doorvoeren in de line-up, want die vele modellen in de catalogus kosten productiegeld en niet elk model is even succesvol. Welke modellen er precies geschrapt zullen worden is nog niet bekend maar als je naar de markt kijkt, zie je dat de MPV's het onderspit zullen gaan delven. Daarom zou Ford er alvast aan denken om de S-Max en Galaxy weg te halen en ook over een opvolger van de C-Max en Grand C-Max wordt nog gepraat.

Ford wil verder voor elk model vanaf de Focus een elektrische versie, hetzij volledig elektrisch, hetzij hybride, al dan niet met plug-in technologie. Ook wil het de Mustang en de Edge blijven invoeren in Europa, net als een nieuw SUV-model dat in april wordt voorgesteld.

Als in de modellen en productie wordt geknipt, dan heeft dat ook gevolgen voor de fabrieken. Op de lijst staat de transmissiefabriek in het Franse Bordeaux - die hoorden dat al in juni 2018 - en ook de productieunit van de C-Max staat begrijpelijkerwijs ter discussie, als de C-Max komt ter vervallen zoals je hierboven las. In het Duitse Saarlouis houden de werknemers dus hun hart vast. Daarnaast wordt ook Ford Sollers, een Russische joint-venture, opnieuw geëvalueerd. Tenslotte wil Ford ook gaan vegen in de Ford Credit Europe-afdeling in het Britse Essex en op het hoofdkwartier van Ford in het Verenigd Koninkrijk. Dat de op stapel staande Brexit daar voor iets tussen zit, daar kan je vanop aan.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws