Jawel, Ford bracht net een 400 pk sterke Explorer ST uit (2019)

ford explorer st 2019

"ST", twee letters die onlosmakelijk verbonden zijn met "Fiesta" en "Focus". Tegenwoordig moet je daar echter ook Edge en Explorer bij rekenen. Jawel, Ford heeft een ST-versie van haar gigantische SUV gelanceerd. Met 400 pk onder de kap. Meer dan de strafste RS van het merk. Oké dan... Ford.

Regels rondom rangen en standen zijn er om met de voeten te treden. Blijkbaar. Want Ford heeft net een ST-derivaat gelanceerd van een potige SUV dat krachtiger is dan de laatste generatie van de Focus RS. Waardoor ST dus boven RS komt te staan en achterop een lijvige SUV. Of het gekker moet gaan worden? In Amerika niet alleszins.

Explorer ST

De Explorer is Fords niet in Europa beschikbaar antwoord op de Audi's Q7 van deze wereld. Kortom; een stevige rakker. In Amerika kent het SUV-segment weer een stevige revival, waardoor Ford een graantje wilt meepikken van de sportieve huisvader op zoek naar een snelle SUV. Die biedt het nu niet enkel aan in de vorm van de Edge ST (jawel, die bestaat ook) maar ook in de vorm van de Explorer ST. Met voorin een 3-liter V6 benzine met twee turbo's en 400 pk onder het gaspedaal.

ford explorer st 2019

Is dat nog niet sportief genoeg voor je (nogmaals; we hebben het hier over een SUV met de voetafdruk van een klein schiereiland), dan kan je nog opteren voor het ST Street- of ST Track-pakket. Die pakketten voegen 21-duims velgen met daarachter straffer remgerief in de mix. Die van de Track-versie zijn daarbij nog net iets straffer qua stopkracht. Nee, wij weten ook niet wat we hier van moeten denken... dan maar even terug naar de Europese Fiesta ST met driecilinder?

ford explorer st 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
De scheet 10:03
afbeelding van De scheet

Amai ga drmee een bocht im

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws