Dit heeft Audi voor ons in petto in 2019 (Roadmap)

audi roadmap 2019

Stel die aankoop van een A4 nog even uit want dit najaar verschijnt de faceliftversie ten tonele. Al is daarmee de aardappelsoep niet gekookt, want Audi heeft dit jaar maar liefst 18 (!) nieuwigheden in petto. Waar we ons aan kunnen verwachten op vier-ringen-vlak in 2019? Kijk maar even mee.

18 nieuwigheden, daarmee pakt Audi dit jaar uit. Er zijn automerken die een decennium nodig hebben om zo veel nieuws te kunnen tonen. Audi is echter heer en meester in het opvullen van segmenten. En auto's die al in een gekend segment opereren, die moeten van tijd tot tijd ook in een nieuw jasje worden gestoken. Al zullen ook een rits stekkervarianten van reguliere modellen verschijnen. Genoeg gelal, tijd voor de nieuwigheden! Met dank aan een Spaans lek...

1ste kwartaal: gekende bende

Voor het eerste kwartaal zijn er niet echt verrassingen meer. Want de e-tron, SQ2, R8 facelift en TT facelift zijn natuurlijk al onthuld om stilaan naar de eerste klanten te kunnen gaan. Het is dan ook pas vanaf kwartaal twee dat de nieuwigheden zich zullen beginnen tonen bij Audi. Dus hop, naar april!

2de kwartaal: RS!

Het tweede kwartaal zal in het teken staan van Quattro, want het trio dat ten tonele zal verschijnen zullen allemaal teren op de vierwielaandrijving. Te beginnen met een Allroad-versie van de A6 Avant. Het ideale alternatief voor wie SUV-moe is. Ook zal Audi tussen april en juni de opgefriste versie van de TT RS lanceren én de RS 5 Sportback. Wij zijn vooral benieuwd naar de TT RS en diens vijfcilinder in het WLTP-verhaal. Doet hij het met meer of minder pk's? Of - straffer nog - verdwijnt hij misschien om plaats te ruimen voor een WLTP-vriendelijke viercilinder?

3de kwartaal: Stekkertijd

Het najaar staat het autosalon van Frankfurt op de planning. Geen wonder dat Audi dan ook in het derde kwartaal maar liefst 7 modellen op de planning heeft staan. Een bont allegaartje met toch wel wat aandacht voor de plug-in. Dan hebben we het over de Q5 e-tron en A7 e-tron. Daarnaast staat zonder twijfel de spotlight op de "4-familie". Want niet enkel krijgt de A4 een facelift, Audi zal ook een coupé-broertje van de Q3 lanceren die door het leven mag gaan als - jawel - Q4. Verder pakt Audi in het najaar nog uit met de facelift van de Q7 én de RS 7 Sportback.

4de kwartaal: Nieuwe A3

Een serieus druk najaar dus bij Audi, waardoor je zou denken dat het merk richting de winter het vuur wat op een lager pitje zet. Nope. Want ook het laatste kwartaal mogen vijf nieuwigheden present tekenen. En niet van de minste. Zo krijgt de RS-familie gezelschap van de de RS Q3 en RS 6. De elektrische e-tron van begin dit jaar mag dan weer verbroederen met de e-tron Sportback. Daarnaast zal Audi een plug-inversie van haar A8 L lanceren (A8 L e-tron). Belangrijkste nieuwigheid is echter zonder twijfel de nieuwe generatie A3 die het succesverhaal van de compacte hatchback verder moet zetten.

Naar welk model zien jullie het meest uit?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws