Tesla maakt Model 3 opnieuw net iets goedkoper

Tesla Model 3

De Tesla Model 3 werd aangekondigd als het prijsbeest van Tesla. Na de eerste prijsbekendmaking viel dat toch een beetje tegen, maar Tesla verlaagt zijn prijzen alvast op de Amerikaanse markt.

In de US van A start de goedkoopste versie van de goedkoopste Tesla voorheen bij 44.000 dollar. Daar gaat nu 1.100 dollar van die prijs af. Neem in die berekening ook het aandeel van de Amerikaanse overheid op die financiële voordelen biedt aan een Tesla-klant, waardoor de Tesla Model 3 op ongeveer 35.000 dollar uitkomt. Dat hadden ze toch beloofd?

Het is voorlopig afwachten of de prijswijziging ook in Europa wordt doorgevoerd. De eerste exemplaren van de Model 3 voor klanten zouden gisteren overigens zijn toegekomen in Zeebrugge. Al communiceert Tesla daar in zijn geheel niet over.

Besparen

Topman van Tesla, Elon Musk, spreekt alvast over een ongeveer 30 procent hogere prijs tussen Europa en Amerika vanwege het BTW- en importtarief. Hij doet er intussen alles aan om de kosten te drukken. Vandaar ook de schrapping van 7 procent van de voltijdse banen.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
andre123 20:25
afbeelding van andre123

in de us,daar zijn we vet mee

Wim81 22:07
afbeelding van Wim81

Op de Tesla website kan je momenteel een model 3 bestellen voor ongeveer 60K euro voor levering in België. Prijzig.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws