Mercedes SLC Final Edition betekent einde SLC (2019)

mercedes-slc-final-edition-2019_1

Mercedes haalt de schop boven en begraaft de SLC. Dat doen ze niet in stilte, ze geven hem een Final Edition. Daarmee is de Mercedes SL de enige overblijvende van een generatie cabrio's met metalen wegklapdaken.

Mercedes ontwikkelde in de jaren 90 een cabrio met een wegklapbaar stalen dakconstructie op de SLK. In die periode was dat ongezien, al kwam Peugeot met hetzelfde concept voor haar 206 CC in die periode. Vandaag nemen we afscheid van de derde generatie van de intussen tot SLC omgedoopte roadster. Die generatie heeft het een goeie acht jaar uitgezongen en kende verschillende iteraties. Zo was er de naamsverandering bij de facelift in 2015 en was het ook de eerste SLK/SLC met een dieselmotor onder de kap. Daardoor kon hij volgens Mercedes beter mee met de Audi TT Roadster die al langer een diesel in het aanbod had.

final edition

Maar die tijden zijn nu dus voorbij. Mercedes zwaait de SLC uit en doet dat met een Final Edition. Een met opties volgehangen variant van de roadster, in analogie met de First Editions bij de nieuwe modellen. De Final Edition is te krijgen op de SLC 180, SLC 200, SLC 300 en de SLC AMG 43, al komen enkel de twee laatste versies nog op onze markt terecht. Voor de overige moet je naar pakweg Nederland uitwijken.

Mercedes-Benz SLC Final Edition 2019

De uitrusting is deels afhankelijk van de kleur van je wagen, want de gele, witte of diamond versies krijgen zwarte accenten in de bumper, de grijze en zwarte versies krijgen een AMG Styling bumper. Zwart is er voor de spiegelkappen, deurgrepen en accenten op de achterpartij. Mercedes voorziet de SLC Final Edition ook van specifieke lichtmetalen velgen. De SLC 43 AMG is altijd in Sun Yellow gekleurd, geen andere carrossseriekleur mogelijk.

Mercedes-Benz SLC Final Edition 2019

Binnen zijn er minder speciale aandenkens, op het tweekleurig Nappaleder na. De hoofdsteunen en hendel van de automaat worden van SLC-belettering voorzien. Verder wordt de SLC Final Edition volledig uitgerust alsof je een SLC met AMG Line-pakket bestelt.

Mercedes-Benz SLC Final Edition 2019
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws