Ook Dallara krijgt Belgische dealer

dallara stradale road car 2019

Exclusieve wagens doen het goed in ons land. De Dream Cars kregen een hele week lang een eigen paleis en her en der duiken invoerders van nieuwe exotische wagens op. Zo ook voor Dallara.

Dalla-wie? Dallara is opnieuw een Italiaans merk dat supercars bouwt. De Stradale is daar de eerste model van. Die straatlegale racewagen heeft een 2,3 liter grote Ford-motor onder de kap, goed voor 400 pk en 500 Nm. De wagen weegt slechts 855 kilogram en haalt een top van 280 km/u.

Al kan je ze ook kennen uit de racerij, waar ze al sinds de jaren 90 actief zijn in Formule 3, Indy Car en zelfs Formule 1. De know-how zit er dus in, het dealernetwerk wordt stilletjes aan uitgerold.

delilah

Ook België krijgt een dealer voor Dallara. Het merk wil jaarlijks 600 exemplaren van de Dallara Stradale slijten en in Belgie zou er een markt zijn voor zowat 5 stuks per jaar. Dat lijkt misschien weinig maar met een prijskaartje van 200.000 euro is het aantal potentiële kopers eerder klein. Wie er eentje wil, kan daarvoor terecht bij FMA, dat is de dealer van Ferrari en Maserati voor de regio Antwerpen, gelegen in Wijnegem.

dallara stradale road car

Eerder raakte ook bekend dat Pininfarina, een andere exclusieve Italiaan, een dealer vond in het Brusselse.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws