Mercedes-AMG S 65 Final Edition: Adieu V12 (2019)

Mercedes-amg S 65 Final Edition

UPDATE: Extra info en plaatjes
Het einde van een tijdperk is nabij, want Mercedes brengt dit jaar een einde aan de productie van haar ondertussen bijna mythische 6-liter biturbo V12. Met de Mercedes-AMG S 65 "Final Edition" als zwanenzang. Al klopt het verhaal niet helemaal...

BMW geeft de brui aan haar V12 en ook Audi zal geen W12 meer hanteren na de huidige generatie A8. Geen ander verhaal bij Mercedes, want het Duitse merk geeft via de S 65 Final Edition te kennen dat het bijna over en uit is voor de mastodont van een 6-liter V12 met 2 turbo's. Of niet helemaal, want door de lijnen van Mercedes' policy door valt te lezen dat het blok hoogstwaarschijnlijk nog in zeer kleine oplages zal gebouwd worden. Voor automerken die er om vragen (lees: Pagani) en voor eigen huismerk Maybach.

Mercedes-amg S 65 Final Edition

Het is dus een einde... maar ook niet helemaal. Al zal er bij AMG geen V12 meer te rapen vallen. Zo liet Mercedes eerder al weten geen "G 65" te gaan bouwen van haar G-Klasse en ook de Mercedes-AMG GT 4 Door With A Name Too Long zou toppen bij V8-kracht. Het einde van een tijdperk, zonder twijfel maar misschien moeten we er ons bij neerleggen dat de wereld nu eenmaal een stapje voorbij zo'n bronstige V12 is.

Brons zet de toon

Dat "bronstige" gehalte erkennen ze bij Mercedes ook, waardoor dit uitzwaaimodel volgehangen wordt met bronzen accenten. Het ziet er alvast beestig uit, zelfs op een S-Klasse. Dat brons wordt verplicht vast gehangen aan een zwart maatpak. Ook nog een exclusief detail; het grijze plaatje op de motor dat te kennen geeft wie je motor in elkaar heeft gestoken is specifiek voor dit model anders vormgegeven en zwart uitgevoerd.

Mercedes-amg S 65 Final Edition

Is dat nog niet genoeg om je over de streep te trekken - Mercedes zal trouwen maar 130 exemplaren bouwen -, dan laat Mercedes eveneens weten dat je gratis en voor niets nog een AMG-indoor car cover voor de S krijgt met opschrift "AMG S 65 FINAL EDITION". Zwier er nog een set keukenmessen bij en we tekenen meteen die bestelbon, Mercedes!

Mercedes-amg S 65 Final Edition
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws