Porsche Macan maakt overstap naar EV

porsche macan 2019

Alsof het een kleine faits divers is laat Porsche officieel vallen dat de tweede generatie Macan enkel nog beschikbaar zal worden als EV. Geen benzine of diesel dus meer binnenkort in de immens populaire SUV van het Duitse merk.

Porsche heeft besloten haar fabriek in Leipzig om te bouwen tot een site voor elektrische mobiliteit. En omdat ze toch bezig waren werd meteen ook besloten de tweede iteratie Macan om te vormen tot een volledig elektrisch model. Daardoor krijgen we begin volgend decennium maar liefst 3 elektrische Porsches op ons bord. Te beginnen met de Taycan eind dit jaar, snel daarna de Taycan Cross Turismo en dan niet veel later de tweede generatie Macan.

Samen met Audi

Onder druk van Volkswagen zal Porsche zich daardoor in een sneltempo een groen imago aan willen meten. Daarvoor gebruikt de sportwagenfabrikant een gloednieuw elektrische platform dat het gezamenlijk met Audi ontwikkelde. Tenslotte laat Porsche nog even vallen dat “elektrische mobiliteit en Porsche perfect samen gaan, niet alleen omwille van hun gedeelde benadering inzake maximale efficiëntie, maar vooral omwille van hun sportieve karakter”.

En o ja, geen vrees de komende tien jaar gaat Porsche ook nog investering in de verbrandingsmotor. Waardoor de 911 hoogstwaarschijnlijk tot het einde van zijn generatie op benzinepeut blijft lopen. Wat daarna? Tja...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws