Officieel: Dit is Ginetta's old school supercar (2019)

ginetta supercar 2019

De Britse sportwagenfabrikant mag dan wel nog geen naam hebben voor haar nieuwe supercar, de cijfers moeten genoeg zijn om klanten te overtuigen. 600 pk uit een 6-liter V8, leeggewicht van 1.150 kilogram en een uiterlijk dat functie boven vorm legt.

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het officieel: Ginetta, een kleine Britse sportwagenfabrikant, wil meespelen met de grote jongens. Daarvoor zal het een nieuwe supercar onthullen op het autosalon van Genève. Die heeft nog geen naam maar dat houdt Ginetta niet tegen om enkele plaatjes en info wereldkundig te maken.

Old School

Ginetta wil namelijk klanten trekken door in te spelen op rauwe cijfers. Dus geen hybridesystemen of CO2-vriendelijke keuzes, wel een knoert van een V8 diep achter de voorwielen die goed is voor 600 pk en 705 Nm koppel. Die mag zijn kracht dan via een sequentiële zesbak naar de achterwielen sturen. Als je dan weet dat deze rakker droog aan de haak 1.150 kilogram weegt. Dan voel je nu al dat dit een handjevol gaat zijn op het circuit. Net zoals sommige rijken der aarde hun sportwagens graag hebben.

ginetta supercar 2019

Uiterlijk is het dan ook geen absolute schoonheid om klanten in het Midden Oosten te overtuigen. Nee, deze nieuwe Ginetta is rauw. Mogen we zelfs lelijk zeggen? Wakker zullen de Britten er alvast niet van liggen. Overvloedig gebruik van koolstofvezel, een al even koolstofvezelige kuip als basisstructuur en genoeg neerwaartse kracht om sommige racewagens in hun onderbroek te zetten. Het spreekt bijna voor zich. Toch nog een geinig detail: met een kofferruimte van 675 liter is er belachelijk veel plaats in deze sportwagen.

Al 14 klanten gevonden

Tegen 2020 wil Ginetta de eerste exemplaren aan klanten gaan leveren. Een prijs geeft Ginetta momenteel nog niet mee. Al zal die wel vast worden gehangen aan de naam die we volgende week te horen krijgen tijdens het autosalon van Genève. Daarnaast zou het merk al 14 klanten hebben gevonden. Op jaarbasis wil het bedrijfje uit Leeds (UK) zo'n 30 tot 50 exemplaren gaan bouwen.

ginetta supercar 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws