Probeer niet te lachen met prijs van Brabus Ultimate E Shadow Edition (2019)

brabus smart ultimate e 2019

Wat zou jij kopen voor 32.000 euro? Alvast niet deze elektrische smart ForTwo. Want de door Brabus onder handen genomen Ultimate E Shadow Edition kost je maar liefst 64.900 euro. Daardoor misschien wel de duurste auto per vierkante meter...

Al sinds het ontstaan van smart houdt Duitse tuner Brabus zich bezig met het versnellen van de kleine stadsauto's. En hoewel duur, die smartjes van Brabus, konden ze op veel aandacht rekenen van hippe zakenmensen die uitsluitend in de stad wonen en werken. Met deze laatste versie vrezen we echter dat zelfs die zakenhipsters twee keer na zullen denken voor de aankoop.

125 of 800 km range

Brabus zet namelijk een tot 28 stuks gelimiteerde versie in haar cataloog met een prijskaartje van maar liefst 64.900 euro. Of anders; net geen 65.000 euro voor een elektrische auto met maatje 39 dat maximaal 125 km ver moet geraken. Centen waar je een Kia e-Nero EN Renault Zoe mee kan kopen. Gezamenlijke range? Net geen 800 kilometer.

brabus smart ultimate e 2019

Wat er dan juist zo uniek is aan deze Brabus om de prijs te rechtvaardigen? Wel, we vinden het ook niet echt terug. De elektromotor is 10 pk en 20 Nm sterker dan normaal maar met 92 pk, 180 Nm en een sprinttijd van 10,9 seconden kan je moeilijk van een klein bommetje spreken. De 18-duims velgen lijken dan weer vooral het rijcomfort te vernietigen terwijl de bodykit weinig meerwaarde biedt.

brabus smart ultimate e 2019

Benieuwd of ze deze 28 exemplaren ooit gaan slijten (zonder gigantische korting).

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Chris P 09:27
afbeelding van Chris P

Naar mijn weten is Brabus een Duitse tuner en geen Britse. [EDIT// Klopt als een bus!] En die 65.000€ is inderdaad héél veel voor deze boodschappentas op wielen maar zeggen dat ze die nooit verkocht zullen krijgen, dan heb je duidelijk geen enkel idee wie de "echte" Brabusklanten zijn. En dan bedoel ik niet die mensen die met een spoilertje of een setje velgen van Brabus op hun auto rondrijden.

Techno Patat 07:17
afbeelding van Techno Patat

Dat dacht ik ook toen ik het las. Ik durf te wedden dat de ‘echte’ Brabus koper opties neemt op zijn Brabus die duurder zijn dan deze 65.000 voor een schoendoos :D! Het zou met niet verbazen moest deze Smart zelfs een optie zijn bij een brabus behandeling van 1 van je auto’s...

andre123 09:03
afbeelding van andre123

zolang er klanten zijn voor dergelijk speelgoed zullen er producenten zijn die er zich mee bezighouden.
je kan je alleen afvragen,wie zijn de grootste zotten?

FREDDY EYLAND 09:56
afbeelding van FREDDY EYLAND

Ze zijn dan verwonderd dat ze verlies leiden .Nota rij ook met een smart brabus van 34000 €

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws