Officieel: Mercedes-AMG GT R Roadster (2019)

mercedes amg gt r roadster 2019

Petje af voor het monster van de groene hel, we kunnen het niet beter omschrijven. Want de strafste der GT's bij AMG verliest zijn dak.

Eén van de meest van de pot gerukte sportwagens die je tegenwoordig kan kopen, de AMG GT R Coupé. Met een bronstige 585 pk en 700 Nm koppel uit een twinturbo 4-liter V8 die zich via een 9-traps automaat mag ontfermen over de achterwielen. Een absoluut circuitbeest, zonder twijfel. Al gelooft Mercedes er in dat er klanten zijn die gerust die prestaties willen ervaren zonder dak. Jawel, de GT R gaat aan de Roadster!

mercedes amg gt r roadster 2019

Het recept blijft uiteraard behouden. Daardoor dezelfde motor voorin, dezelfde bijna overgestileerde looks (check die centrale uitlaat) met actieve aerodynamica en een heftig onder handen genomen onderstel. Daardoor zijn niet enkel de "toogcijfers" indrukwekkend (3,6 seconden naar de honderd en een top van 317 km/u), in de bochten is deze GT R Roadster zonder twijfel in staat om je net niet uit de cockpit te katapulteren. Stevig vastgespen in de sportstoelen dus.

mercedes amg gt r roadster 2019

Om de exclusiviteit te garanderen heeft Mercedes trouwens beslist om maar 750 exemplaren van deze GT R Roadster te gaan bouwen. Voor de steenrijke verzamelaar dus, dit dakloos kanon op wielen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws